Blog
-
Courgette-wortel pannenkoeken (videoblog)
Het blijft voor sommige ouders altijd moeilijk om je kinderen aan die twee ons groente per dag te krijgen (wat in mijn ogen voor volwassenen nog erg weinig is). Daarom nog een variatie op de gezonde groente pannenkoek. Deze keer met in de hoofdrol courgette en wortel. Het ziet er mooi uit al die kleurtjes en de sliertjes courgette en wortel doen de kinderen denken aan spaghettie. Kortom, het favoriete eten van de meeste kinderen, spaghettie en pannenkoeken, in één smakelijk en gezond gerecht!
-
De betere appelpannenkoek (videoblog)
Kinderen willen natuurlijk het liefst een zoete pannenkoek met suiker, stroop of jam. Ik laat in mijn filmpje zien hoe je de betere, zoete pannenkoek kan maken zonder suiker, met alleen een appel. Deze pannenkoek wordt zonder melk gemaakt, met alleen een hele appel, wat volkoren meel (of spelt of boekweitmeel) en een ei. Je kindje krijgt met het eten van slechts één pannekoek, een hele appel op een plezierige manier te eten.
-
Kokos bananenshake (videoblog)
Alles wat uit de kokosnoot komt is gezond. Het kokoswater, de kokosolie en natuurlijk ook het witte kokosvlees, dat vol vitaminen, mineralen en natuurlijk kokosolie zit. Maar veel mensen weten niet wat ze ermee kunnen doen en hoe dit smakelijk te verwerken is in recepten. Vandaar dat ik mijn (ondertussen beroemde) echte, originele kokosbananenshake van Julia Kang met jullie wil delen.
-
Gifvrije tandpasta maken (videoblog)
In alle tandpasta's uit de supermarkt zitten schadelijke chemische ingredienten. Vooral voor kinderen die tijdens het poetsen de tandpasta vaak inslikken is dat niet zo goed. Je kunt zelf op basis van kokosolie heel goed tandpasta maken.
-
Kokosolie als verzorgingsproduct (videoblog)
Samuel S. Epstein is een Amerikaanse arts en een erkende autoriteit op het gebied van kanker. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar de stoffen waarvan onze verzorgingsproducten en cosmetica worden gemaakt, en schreef daar een boek over met de titel: “Toxic Beauty” oftewel “Giftige Schoonheid”. In dit boek legt hij uit waarom veel van de producten die in de badkamer staan zo’n schadelijke invloed hebben op onze gezondheid.
-
Gifvrije make-up remover (videoblog)
Aman Prana vroeg aan mij of ik een filmpje voor hen wilde maken van hun Alana make-up remover omdat deze geheel vrij is van schadelijke stoffen. Nu geef ik graag aandacht aan producten die gifvrij en biologisch zijn, of ik er nu geld voor krijg of niet.
-
Scheren met schadelijk schuim of met natuurlijke olien (videoblog)
Vroeger bij een kinderfeestje of tijdens het jaarlijkse volksfeest deden we weleens aan taarten gooien. Maar dan gebruikten we natuurlijk geen echte slagroomtaarten, maar kochten we goedkope cakebodems waar we royaal scheerschuim opspoten. Op een kleine afstand zag je nauwelijks het verschil. Heb je je weleens afgevraagd waarom we tijdens het scheren scheerschuim gebruiken en waarom het zo wordt gemaakt dat het exact op slagroom lijkt?
-
Busy mum's workout (videoblog)
Veel mensen vinden het moeilijk om tijd te maken om te sporten. Vooral als je er voor naar de sportschool moet kan het vrij veel tijd kosten. Ik zelf ga dan ook nooit naar de sportschool en sport liever thuis.
-
Ga je verleiden met schadelijke chemische stoffen of natuurlijke biologische feromonen (videoblog)
Geur en seksuele opwinding gaan hand in hand. Een geur kan voor een onweerstaanbare aantrekkingskracht zorgen, maar een geur kan ook kankerverwekkend zijn en voor onvruchtbaarheid zorgen. Ik dit filmpje vertel ik alles over de schadelijke stoffen in parfum en waarom biologisch parfum een goede, veilige en lekkere keuze is.
-
Waarom ik een cocogirl ben (videoblog)
Ik gebruik kokosolie niet zo veel voor in de keuken om mee te koken, maar des te meer gebruik ik kokosoliein de badkamer.